Kender du de fem typiske sikkerhedstrusler?

Hjemmearbejdspladser og den generelle tendens til et hybridt arbejdsmiljø er guld værd for cyber-kriminelle, der forsøger at trænge ind i virksomheders systemer. I løbet af 2020 steg antallet af phishing-angreb og andre hackerangreb eksplosivt, bl.a. fordi de cyber-kriminelle udnyttede medarbejdernes usikre hjemmenetværk.

I takt med at virksomheder opbygger langsigtede modeller for hybridt arbejde, er det vigtigt, at de fem mest almindelige trusler er med i baghovedet og at virksomheder arbejder proaktivt på at beskytte sig mod dem.

Phishing: Hackere bruger ”social engineering” til at sende kommunikation (f.eks. via mail, chat eller sms) til en person og beder dem om at dele følsomme oplysninger som fx deres adgangskode eller kreditkortoplysninger. Phishing-mails er ofte nemme at få øje på, men hackerne er blevet meget dygtige til at gøre dem så troværdige som muligt.

Test af adgangskoder: De fleste mennesker har over 100 legitimationsoplysninger til login, hvilket betyder, at de ofte bruger adgangskoder, der er nemme at huske. Ifølge Pwned er “password1” blevet registreret i forbindelse med brud på datasikkerheden over 2,3 millioner gange. Med det i mente – og med jeres virksomheds mailadresseformat i baghånden – kan hackere prøve denne adgangskode på hver enkelt af jeres medarbejdere, hvilket giver dem en ganske god mulighed for at trænge ind i jeres systemer.

Genbrug af legitimationsoplysninger: Ligesom med test af adgangskoder tager denne type angreb udgangspunkt i, at folk ofte bruger den samme adgangskode på tværs af forskellige konti. Hvis en hacker har adgang til en persons kontooplysninger fra et tidligere sikkerhedsbrud (f.eks. et socialt medie), kan hackeren derefter teste dem på den pågældende persons virksomhedsnetværk.

Ransomware: Det er en fremgangsmåde, vi ofte ser på film – men den er stadig meget aktuel. Ransomware er malware, der bruger kryptering til at tage offerets oplysninger eller data som gidsel, indtil der bliver sendt en betaling. Malwaren kan nå ind på virksomhedens netværk, hvis der opstår et sikkerhedsbrud. 

 

Vær på forkant med truslerne

Hjemmearbejde og et hybridt arbejdsmiljø gør, at sikkerhedstruslerne er mere udbredte end nogensinde før. Virksomheder har i bund og grund brug for en omfattende sikkerhedsløsning, der beskytter alle deres adgangspunkter, uanset hvor eller hvilken enhed et login kommer fra.

 

Få styr på sikkerheden med Microsoft Endpoint Management og Azure Virtual Desktop

Der findes ekstremt effektive Microsoft-værktøjer, hvor du nemt kan opsætte og centralt styre sikkerheden på alle pc’er og telefoner. Det drejer sig om værktøjerne Microsoft Endpoint Managemt og Azure Virtual Desktop.

Mange virksomheder har allerede adgang til værktøjerne i deres Microsoft licenspakker, men de mangler at blive konfigureret og derfor gør de ingen gavn for virksomhederne. Det er dog nemt at få gang i værktøjerne – og hvis du booker vores live demo her, kan vi også vise dig, hvor nemt det er at styre sikkerheden derfra.

 

Azure Virtual Desktop

Azure Virtual Desktop

Hvis du booker vores live demo her, kan vi også vise dig, hvor nemt det er at styre sikkerheden.