Tre vigtige faktorer ved hjemmearbejdspladser

Hjemmearbejdspladserne er kommet for at blive. Medarbejdere foretrækker at vælge mellem at pendle til kontoret, deltage i møder online eller offline og samarbejde på projekter hjemmefra.

Der er tre vigtige faktorer i spil, hvis dine medarbejdere skal arbejde effektivt hjemmefra.

 

#1: Fleksibelt arbejdsmiljø kræver omtanke

Hvis du ikke kan tilbyde dine medarbejdere et fleksibelt arbejdsmiljø, hvor de kan “arbejde når og hvor som helst”, risikerer du, at de ser sig om efter en anden arbejdsplads. For hjemmearbejde er kommet for at blive – både med og uden corona. 

Dine medarbejdere skal have mulighed for at arbejde, hvor de vil, uanset om det er derhjemme, i udlandet eller på kontoret. Men selvom det måske virker ret ligetil – de fleste kan jo tage deres pc med under armen – så kræver det mange overvejelser for din virksomhed. 

Hvis dine medarbejdere skal kunne arbejde overalt, har de brug for nem adgang til de samme data og programmer, som de har på kontoret. Det kræver adgangsrettigheder og datastyring, som skal håndteres med den største omhu.

Dét at kunne arbejde overalt betyder også, at det skal være nemt at samarbejde online med kolleger, samarbejdspartnere og kunder. Effektivt samarbejde kræver de rigtige kommunikationsværktøjer og et struktureret datalandskab til hurtig vidensdeling. 

 

#2: Hjemmearbejde er en potentiel sikkerhedstrussel 

Sikkerhedstrusler kan ødelægge effektiviteten i organisationen. I værste fald kan trusler som malware, virus, phishing og ondsindede links forårsage driftsafbrydelser i din virksomhed – og de kan ende med at koste kassen. 

Hvis sikkerheden i dit nuværende hybride arbejdsmiljø ikke er på plads, er der høj risiko for sikkerhedsbrud. Det er især noget vi oplever, når medarbejdere arbejder hjemmefra eller får adgang til deres arbejdsopgaver fra deres personlige computere.

Manglende datastruktur er et andet problem, der kan forårsage lækage af fortrolige og forretningskritiske data. Det skader virksomhedens omdømme og kan tage lang tid at rette op på. 

 

#3: Nem adgang til vigtige applikationer

Det er afgørende for effektiviteten at give dine teams hurtig og nem adgang til vigtige arbejdsapplikationer. Virksomheder bruger mange applikationer, ofte op til ti eller flere. Hvis det tager evigheder at få adgang eller hvis selve adgangen er begrænset, kan det gå ud over medarbejdernes præstationer og effektivitet.

Det kan fx være at dine økonomimedarbejdere ikke kan behandle fakturaer, fordi din indkøbsafdeling ikke kan sende dem, da appen er blokeret hjemmefra.

 

Hvordan styrker du hjemmearbejdspladserne? 

Rigtig mange virksomheder har allerede indbygget funktionalitet i deres Microsoft-licenser, som i store træk gør underværker ift. sikkerhed og effektivitet på hjemmearbejdspladserne. Men kun en brøkdel af virksomhederne anvender funktionerne i dag. 

Book en live demo og se, hvordan du nemt det kan blive sikkert at håndtere din virksomheds hjemmearbejdspladser med Microsofts værktøjer. 

 

Fleksibelt arbejdsmiljø

Book en live demo og se, hvordan du nemt det kan blive sikkert at håndtere din virksomheds hjemmearbejdspladser med Microsofts værktøjer.